NÄE, HUOMAA, KUULE – OMAISHOIDON MONIMUOTOISIUUS

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jonka avulla nostetaan esiin omaishoitoasioita ja omaishoitajien ääntä.

Teemaviikkoa on vietetty vuodesta 2003. Vuoden 2018 teema ”Näe, huomaa, kuule – omaishoidon monimuotoisuus” muistuttaa, että omaishoito koskettaa kaikenikäisiä ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa.

Teema kuvaa omaishoitajien, yhdistysaktiivien ja vapaaehtoisten tekemää tärkeää työtä; auttamista ja huolenpitoa, läheisyyttä, kanssa kulkemista ja asioiden ajamista. Teemaviikon avaa valtakunnallinen omaishoitajien kirkkopyhä 25.11.2018. Seurakunnat ovat tärkeä Omaishoitajaliiton ja paikallisyhdistysten yhteistyökumppani ja mukana omaishoitajien arkea tukemassa. Omaishoitajien vertaistukiryhmät, virkistyspäivät ja retket kuuluvat monien seurakuntien toimintaan. Paikallisyhdistykset myös järjestävät yhteistyössä seurakuntien kanssa erilaisia juhlapyhätilaisuuksia, joihin voi tulla virkistymään tai rauhoittumaan.

Omaishoitajien tukitoiminnan uranuurtaja Rosalyn Carter Yhdysvalloista on todennut, että maailmassa on vain neljänlaisia ihmisiä:

  • heitä, jotka ovat olleet omaishoitajia,
  • heitä, jotka ovat omaishoitajia,
  • heitä, joista tulee omaishoitajia,
  • heitä, jotka tarvitsevat omaishoitajia.

Lue lisää : http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp3?open&cid=Content40E9EC